Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP'li Havutça kardan kapanan yolu sordu

CHP

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, yoğun kar yağışından dolayı Balıkesir-İzmir karayolunun kapanma sını 2014 yılının son skandalı olduğu nu öne sürüp konuyu meclise taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, yoğun kar yağışından dolayı Balıkesir-İzmir karayolunun kapanma sını 2014 yılının son skandalı olduğu nu öne sürüp konuyu meclise taşıdı.
Havutça "Balıkesir`de 2014 yılının sonunda skandal yaşanmıştır. Kar yağışı nedeniyle Türkiye`nin en batısında İzmir ve İstanbul gibi iki büyük metropolü birbirine bağlayan Balıkesir-İzmir yolu ve Balıkesir-Bursa yolu kapanmış, çok sayıda kişi ve araç yolda mahsur kalmıştır" diyerek Başbakan Davutoğlu’na sorumlular hakkında hangi hukuki işlemlerin yapıldığını sordu.
Havutça, Başbakan`a yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Vatandaşlar yolda herhangi bir çalışma olmamasından şikayet ederken, sıkıntının karayollarının yapmış olduğu ihale sebebiyle yol bakım, tuzlama ve açma çalışmalarından yükümlü taşeron firmadan kaynaklanmış olması ile ilgili hangi hukuki işlemleri yaptınız? Taşeron firma ya da firmaların sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemeleri ile ilgili olarak yaşanan sıkıntılar nasıl ve hangi koşullarda tazmin edilecektir? Balıkesir Büyükşehir Belediyesi mahallelerinde elektrik ve buna bağlı olarak da su kesintileri yaşanmış olması ise her geçen gün artan abone sayısı ile doğru orantılı olarak altyapısını geliştirmeye devam ettiğini iddia eden UEDAŞ`ın yetersiz kalan alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak hangi hukuki işlemleri yaptınız? Balıkesir bölgesi hayvancılık ve süt üretimi açısından önemli bir merkezdir. Balıkesir`in mahallelerinde elektrik kesintisi nedeniyle 2 gün boyunca süt sağım makineleri çalışmamış, süt üreticisi mağdur edilmiştir? Üreticilerin mağduriyeti nasıl tazmin edilecektir?”



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı